Com millorar el SEO d’una web en Flash

Com millorar el SEO d’una web en Flash

En algunes ocasions hem parlat dels inconvenients de tenir un web completament en Flash ® [1] de cara a un bon posicionament en cercadors. Encara que alguns cercadors com Google poden indexar sota determinades condicions, per descomptat no és la millor opció per a un bon posicionament. D’entre els inconvenients que un web completament en Flash pot presentar pel que fa a SEO estan els següents:

En un Flash és difícil dividir el text en seccions i jerarquitzar. En un text HTML normal es poden utilitzar elements com o per indicar la importància dels títols i subtítols de les seccions en què es divideix la pàgina; això no és possible en la majoria de les presentacions Flash.

Algunes vegades l’ús d’efectes resulta en la divisió de paraules en les seves lletres individuals, de manera que es converteixen en il·legibles per als cercadors.

Freqüentment l’adreça URL és la mateixa per a tot el lloc web, el que fa impossible per als cercadors trobar les pàgines rellevants per a les recerques dels seus usuaris. A més això evita que altres administradors puguin enllaçar a les seccions que els interessin, restándonos popularitat.

Si volem el millor (o gairebé) dels dos mons (un bon SEO i un preciós aspecte) sense renunciar al fantàstic treball que han fet els nostres dissenyadors, podem tenir en compte unes senzilles pautes perquè el nostre lloc web no sigui invisible als motors de búsqueda.1.Versiones diferents per a diferent públic

És possible fer una versió HTML del nostre lloc web per a visitants que no utilitzin Flash ni JavaScript, i forçar que, segons l’user agent [2] o mitjançant una funció JavaScript, es mostri automàticament una versió o una altra. En aquesta versió HTML han d’aparèixer els enllaços corresponents, menús, etc. i tota l’estructura interna de la web perquè els robots puguin seguir els enllaços i indexar-correctament. Recordeu que, depenent del mètode de discriminació, aquesta web en HTML també la veuran visitants humans, pel que ha de tenir cert diseño.

Però no tan diferents, como indica la experta en  seo barcelona.

Perquè no sigui considerada cloacking, i per tant un intent d’enganyar els visitants i als cercadors, el contingut d’una versió ha de ser fidel reflex de l’altra .

Divisió en pàgines

És possible crear una pàgina HTML per a cada ‘diapositiva’ o pantalla del web en Flash, de manera que amb una variable (utilitzant les funcions FlashVars) es porti al visitant a aquesta diapositiva del Flash si és que pot veure Flash, o al contingut en HTML si és que no pot veure Flash o si ha triat no verlo.

Simplificació del manteniment

Per evitar treball extra i simplificar el més possible el manteniment del web, evitant fer les mateixes modificacions dues vegades quan calgui actualitzar el contingut, és possible introduir aquest contingut en una base de dades i que tant el Flash com la pàgina HTML llegeixin de la mateixa fuente.

Eliminació de duplicats

Per evitar que els cercadors que indexen fitxers Flash considerin com a duplicat el contingut de les dues versions, convé incloure la prohibició per als robots d’indexar el fitxer o fitxers Flash a les directives de l’arxiu robots.txt.6. Utilització de JavaScript

Alguns robots d’indexació (la majoria) no poden interpretar correctament JavaScript. Per això vos que en la versió HTML no utilitza JavaScript en els menús, i en qualsevol cas no posi contingut que desitja que sigui indexat darrere d’scripts que puguin no ser llegits .

fitxers externs

Igualment, eviti posar contingut valuós darrere de càrregues d’altres elements. Per exemple, encara que posi en HTML determinat contingut que vol indexar, si el fitxer HTML està invocat per un fitxer Flash (sense un mètode alternatiu que dugui a ell), el seu contingut serà igualment invisible per a alguns buscadores.

URL independents

Encara que el seu lloc web ofereixi una versió en HTML, pot ser útil de tota manera dividir el Flash de forma que presenti les diferents seccions amb adreces diferents. D’aquesta manera també serà fàcil per als administradors d’altres webs enllaçar a la seva versió en Flash sense necessitat de fer-ho a la pàgina principal. Tingueu en compte aquestes diferents direccions en la seva versió HTML per no perdre el valor que tenen els enllaços externs de cara als buscadores.

Només la versió en Flash

Si tot i tots els avantatges no vol prendre la molèstia de crear una segona versió del seu lloc web per a robots i altres visitants que no desitgen Flash, pot encara tenir en compte alguns factors que milloraran el SEO de la seva web:

No descuidi les metadades  i el títol a les pàgines en què s’incrusti les seves presentacions Flash.

Inclogui una mica de text sobre i sota la presentació Flash que contingui les paraules clau [4] (sempre de forma natural), així com un menú que permeti entrar directament en determinades seccions del Flas

Leave a Reply

css.php